Přidat odpověď
Holky, to s těmi HA mlíky a neHA mlíky... pro koho by asi byl SUnar a Beba 1, kdyby se všem dětem do 4 měsíců dávala jen ta verze s HA???
Podle alergologů je to tak, že pokud dítě není kojeno a nemá v rodině alergickou zátěž (rodiče a sourozence alergické na mléko, ale i s jinými silnými alergiemi), dává se běžné UM. Pokud má rodiče nebo sourozence s alergií na mléko (bílkovinu) nebo s nějakou výraznou atopií, dává se HA UM. Pokud se u dítěte PROKÁŽE alergie na kravskou bílkovinu, dává se Nutrilon Allergy Care (dříve Pepti). Všechny ostatní případy, kdy se dává HA mléko kojencům, jsou jen alibistické, co by kdyby.
Kdybych měla popsat naši rodinu, já alergik, atopik, astmatik (ale všechno v poměrně slabé verzi), muž alergik (pylový). První dcera byla kojená plně do 4 měsíců, pak to nestačilo, dostávala na noc ještě Nutrilon HA, od cca 9 měsíců HUmanu obyčejnou. Dnes alergie na plísně a mírné astma.
Druhá dcera kojená plně do asi 6 měsíců, pak přikrmovaná zeleninou a ubývalo mléko, takže kaše jsem dělala z HA UM /Sunar HA), jednou jsem se spletla, koupila Sunar premium nebo co, prostě ne HA a hned byla šílená reakce. Po třech takových pokusech a ochutnání pár jogurtů s tím, že vždy nastala silná reakce se zvracením a vyrážkou, byla prokázána i testy alergie na kravskou bílkovinu. od té doby pila jen Nutrilon Allergy care.
Třetí dcera měla problémy s kojením už v porodnici, přikrmovali ji Bebou HA, natrápila jsem se s odstříkáváním, po dlouhých třech měsících problémů a podvýživy nakonec plně přešla na UM. Podle doktorů měla mít HA, což dostávala, jen jsem hledala značku, přes Nutrilon HA, Bebu HA jsem se dostala na HUmanu HA. V 9 měsících po poradě s alergoložkou jsem riskla obyč. HA. Prý se prostě má dát tělu šance se se stravou vyrovnat, ne jen pořád ustupovat a tělu všechno zjednodušovat. Alergie právě vznikají z toho, že děti příliš moc před vším chráníme /před bacily, před špínou, před novými potravinami.../ a najednou se potkají s něčím běžným, ale pro ně neznámým, na imunitní systém už je pozdě, jeho formovací fáze už se promeškala a alergická reakce je tu. Samozřejmě ne vždy, naštěstí. Pokud alergická reakce nastane u malého dítěte, mnohem snáz se rozpozná a kompenzuje, než když se projeví později a probíhá třeba částečně skrytě nebo nejasně.
No a dnes třetí dcera má 10 měsíců, jí všechno (přiměřeně) a ráda a krásně prospívá.
Předchozí