| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Slaný

V porodnici ve Slaném jsem rodila v listopadu letošního roku.
Je to malá porodnice, díky nadaci nově rekonstruována. Dva útulné porodní sály, hezká místnost pro "čekanky" a místnost s porodní vanou.
V porodnici jsem strávila hodně času ( 11 dní) takže jsem měla možnost se trochu zorientovat.
Osobně já jsem díky nadstandardnímu pokoji byla s pobytem moc spokojená. Jednolůžkový pokoj s vybavením pro miminko, vlastním sociálním zařízením, televizí, lednicí a telefonem. Za celý pobyt jsem zaplatila 2.600,- Kč. Takové pokoje jsou k dispozoci dva.
Hned po příjezdu do nemocnice jsem po základním vyšetřením byla na tomto pokoji ubytována a měla tam možnost strávit společně s manželem dobu před vlastním porodem. Ještě v době, kdy jsem již byla na porodním sále jsem měla možnost docházet do sprchy v tomto pokoji. Také manžel se kdykoliv v průběhu porodu mohl do pokoje přesunout (nevyužíval toho).
Vlastní porod, alespoň můj vedl lékař nikoliv porodní asistentka. S vedením porodu a s přístupem perzonálu jsem byla moc spokojena. Ale samozřejmě zažila jsem jednoho lékaře a jednu asistentku. Využila jsem možnosti epidurální analgézie - opět k mé plné spokojenosti a porod proběhl poměrně hladce.
Po porodu Vám miminko ukáží, ale není přikládáno a poměrně brzo je odneseno na novorozenecké oddělění.
Holčičku mi přinesli až v 5:00 ráno se slovy, tak ji můžete nakrmit. Měla jsem zrovna smůlu na sestru, takže se nikdo neobtěžoval mi v prvních dnech vysvětlit techniku kojení, jen poukázali na letáček a návod, který byl na pokiji. Až třetí den jsem svým obtěžováním, aby se někdo podíval, že nám to moc nejde dohnala ne sestru, ale ochotnou dětskou lékařku, která se na nás koukla, trošku nám něco poopravila a já povzbuzena tím, že to děláme dobře začala konečně v pohodě kojit. Udělat toto někdo hned první den, tak jsem si ušetřila trochy stresu. Ale jak říkám je to o štěstí, mít službu ten den někdo jiný, tak mi s přiložením třeba pomohl.
Jinak více bylo spíše těch sympatických sester. S lékaři jsem byla spokojena nadmíru (hlavně s porodníkem dr. Wohlgemuth, tím mu ještě jednou dodatečně děkuji).
Kromě nadstandardu jsou k dispozico dva dvoulůžkové rooming-in pokoje, neplatí se za ně, ale nemají k dispozici sociální zařízení. Ostatní maminky jsou na jednom 4 lůžkovém a jednom 6-ti lůžkovém pokoji, společně s rizikově těhotnými nebo čekajícími na porod a děti jsou jim v pravidelných intervalech dováženy pouze na krmení (to se mi moc nelíbí). Je pravda, že některým maminkám to tak vyhovuje. Ve Slaném je zavedeno, že na noc se děti dávají na novorozenecké (nebo i během dne), pokud maminka chce může si miminko nechat celou noc (já jsem tedy chtěla a miminko jsem měla u sebe až na chvíle, kdy bylo na "světýlku", to jsem těžce nesla nebo ráno při vážení a vizitě).
Dost by mě nyní po zkušenosti ve Slaném odrazovalo to, že nemocnice má k dispozici pro všechny oddělení pouze jeden ultrazvuk, umístěný na společné chodbě s RTG. Tudíž dost velký provoz a na ultrazvuku to probíhalo (ještě před porodem) jako na nějakých závodech (to se mi nelíbilo). Také na tomto ultrazvuku dělají novorozeným dětem vyšetření ledvin, což mi nepřijde vzhledem k jeho umístění vhodné.
Mohu říci, že já osobně jsem z celého pobytu měla velmi dobrý dojem a na samotný porod vzpomínám velmi dobře jako na zajímavou a nezapomenutelnou zkušenost.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.