Přidat odpověď
Holky,protože tady padlo v poslední době spoustu receptů na to jak upéct dobré vánoční perníčky,tak se podělím o recept.Pekla jsem perníčky úplně poprvé,takže jsem z toho měla trochu vítr,jaké bude těsto a hlavně jak budou chutnat.Perníčky jsou úplně luxusní,přísahám že lepší jsem ještě nejedla.Mám je hned měkké a jsou vážně mňamka,tak kdyby někdo měl zájem,tak tady je recept:
60 dkg hladké mouky
20 dkg cukr moučka
2 vejce
12,5 dkg másla
15 dkg medu
1/2 prášku do perníku
4 čajové lžičky koření
Nechat uležet minimálně 3 hodiny v lednici.Pečeme
na 200 stupňů a upečené potíráme rozšlehaným
vejcem.
Jinak já jsem do nich přidala ještě dvě lžičky jedlé sody,možná i proto je mám krásně měkké.S těstem se pracovalo jedna radost,bylo krásně vláčné,jenom pozor-neválejte moc silné těsto,perníčky mi hodně vyběhly,takže je mám dost silné,protože jsem všude četla že se mají vykrajovat silnější,aby nebyly tvrdé.Tak jsem dělala silnější a nyní mám tak půlcentimetrové a vyšší perníčky,tak těsto stačí vyválet tak na 2 mm maximálně,víc ne.Ale i když jsou tlustý,chutnají bombasticky.Možná má někdo recept na lepší perníčky,ale já lepší než tyto nejedla a dělala jsem perníčky podle více receptů,tyto jsou nejlepší.Dneska u sousedů jsem si na jejich perníčkách málem vylámala zuby,mají je jak beton.Tento recept doporučuji zejména začátečnicím,které také chtějí perníčky dělat poprvé.Perníčky mizí přímo kosmickou rychlostí a to ještě nejsou nazdobený.Myslela jsem že už budu mít od pečení pokoj a dcera do sebe naklopila mísu leknínů,nenazdobených,jenom kytičky z těsta,tak rychle že jsem nevěřila že je dokázala sníst,tak budu muset přidělat protože ty mají zatím s perníčky největší úspěch.A přeji všem aby se jim perníčky podařily tak jako mě.
Předchozí