Pojem socializace psa.... Petro, dost často o tom spojení přemýšlím.
Socializace psa znamená integraci do lidské společnosti nebo psí smečky?
Oba body na mrtvici, po operacích a štěněcím věku...."ty jsi takovej psí mazánek" - krom nás jsem tyhle typy úmyslně odstavovala, sahat se nesmělo a tohle vůbec - chtěli jsme hlídače....
máme psa úžasně socializovaného mezi lidmi.
Budí hrůzu u dospělých, protože vyskočí, celé je zmaže a olíže jim obličej (mám vysvětlovat, že ho neměli hladit, když byl malej???) - ne nevysvětluju, "nesmíš", - přivolání, v některých případech zavírám psa před příjezdem klienta, protože někteří lidi mu prostě voněj (paradoxně ti, co nevoněj mně) ale chtěli jsme hlídače. Mu příště může vonět človíček, co nám vykrade dům.
Pravda, vyjímá určité pachy a ustrojení, nesnáší uniformy, pláště, messengerovské kukly, dělníky z některých států, z jiných se nechá pohladit přes plot
)) a bezdomovce.
Socializace psí proběhla jen v blízkém okolí, cvičák rozloží, cizího psa sežere (nejde-li o hárající fenu).
?
Tak já ti nevím, socializace znamená, že je poslušnej...? Mně by se spíš tak nějak hodilo třeba často slovo opatrnost nebo respekt.
Zrada je v nedůslednosti páníčků - to víme - .... a taky v povaze psa, to jsme ověřili u odborníků. První pes a taková klika, že je hyperaktivní. Tvrdí to cvičitelé, lékaři.
Když ho vezmeme ven, je spokojenej, - ale venčíme jen 2 x denně hodinu - o víkendu déle, víckrát nestíháme. Příště se pokusíme hledat plemeno méně hyperaktivní nebo snad i žádné. Neublížil (krom psům), máme ho rádi, ale mezi lidi navolno? To nezkusíme ani s košíkem. Mohl by potkat jiného psa.