Přidat odpověď
Uďála bych mrkváč,
jestli teda najdeš 20dkg lupínků mandlí (nevážíš, napsáno na pytlíku, možno nastrouhat normální mandle), tak čtvrt kila najemno strouhaný mrkve (od oka), trochu rumu, trochu polohrubý mouky (tak 100-200g), asi stejně cukru, prášek do pečiva a citrón (kůru a šťávu).
Základ je v tom, jestli ty bílky dokážeš aspoň trochu našlehat bez šlehače. Metlou nebo vidličkou (jednou jsem "šlehala" bílky v zavřený petflašce, kterou jsem klepala jako blázen a pak jsem jí rozřízla, abych to dostala ven).
Zamícháš/zašleháš cukr, pak vmícháš mouku s kypřícím práškem a mandlema, pak mrkev s rumem, citronovou kůrou a šťávou, naleješ do vymazaný/vysypaný formy. Je možný zamíchat i žloutky, pokud teda jsou. Pečeš na nízkou teplotu (dávám 175 stupňů) na 45 minut.
Po upečení pomažeš hustou směsí moučkovýho cukru a citronový šťávy. Vydrží hezkých pár dní, pokud to teda nikdo nesežere.
Předchozí