Přidat odpověď
Já si také myslím, že si Lana na rameno neklepe.. Ono těžko budou mít ženy rovnocenné postavení v práci, když ho kolikrát nemají ani ve vlastní rodině:(.. Kamarádka je také advokátka. Po povinných koncipientských rocích udělala zkoušky a hned se osamostatnila.. Týden poté, co oznámila v práci, zjistila, že je těhotná. Na jedné straně neuvěřitelná radost (lékaři tvrdili, že přirozenou cestou dítě prostě nepočne), na druhou stranu otázka "co teď?". Jelikož plat jejího muže byl podprůměrný, bylo jasné, že na mateřské zůstane on. Já znám více advokátek, které měly/mají malé děti a fungují.. Jenže - u nich vidím jasnou výhodu, organizují si čas (klienty) dle sebe.. Mnoho hůř by na tom byly jako koncipientky, státní zaměstnankyně.. protože - bohužel - tam tom mají vážně mnohem horší.. Jinak připadá mi opravdu vtipná poznámka jednoho právníka, který se vyjadřoval o své kolegyni "co to může být za advokátku, když udělala při práva na mateřské" - má dvě děti.. :( Ale pokud do "toho" člověk trošku vidí, tak ví, že u advokáta, nejde o to, jestli je to muž nebo žena.. záleží na tom, jak je dobrý.. Znám jich dost, ale vybírala bych mezi dvěma - třema... Jinak - vím, že se lidé moc neorientují ve všech těch titulech JUDr., Mgr. či bez titulu.. ale je mi jasné, že jasnou přednost u většiny (práva netknutou) má muž s titulem JUDr. :):).. a ještě - abych si přisadila - dle pana prezidenta starší muž s titulem JUDr. Já tedy rozhodně nesouhlasím, že starší soudce je tak nějak lepší než mladý.. Chápu, že teoreticky může získat více zkušeností.. bohužel - některých se prostě netknou:(:(
Předchozí