| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ananto,
ale vůbec ne. Moji předkové byli drobní řemeslníci a rolníci, žádná honorace. Jediný "pracháč" byl dědeček z otcovy strany, ale ten si babičku nevzal, jen ji obtěžkal a myslím, že se z toho nějak vyplatil nebo co. ~;)
Historek bych měla taky spousta. Třeba moji druhou babičku ve 14ti letech znásilnil statkář, u kterýho sloužila a díky tomu měla celej život velmi negativní postoj k pohlavnímu styku. Její sestra měla za svobodna dítě, taky nejspíš s nějakým selským synkem, a aby na kluka nezůstala sama, vzala si opilce, který jí dělal ze života celkem dost peklo. Naštěstí se celkem brzy uchlastal a žádné další děti s ním neměla. Dožila se požehnaného věku 86ti let a téměř do konce života dost těžce pracovala v zemědělství a ještě měla malé hospodářství kolem domu. Navíc se starala o vnoučata a pravnoučata.
Rozdíl bude v tom, že to všichni brali naprosto věcně. Byli realisté. Věděli, kde jsou jejich limity a nešli proti nim. To není o nějaké slepé poslušnosti Božích zákonů. Je to o uvědomování si sebe sama. Nemůžu chtít být pilot stíhačky, když mám na každém oku deset dioptrií a dřevěnou nohu.
Celý problém této diskuse není v tom, že by tu proti sobě stály dva tábory, z nichž jeden kope "za chlapy" a druhý "za ženské". Jde jen o to, že jedni si váží toho co mají a v rámci těchto možností jsou sami se sebou v pohodě, zatímco druzí pořád hledají, co by se ještě mělo změnit, co je špatně a co je "vůči ženám" nefér. Mne vůbec nezajímá, co je nefér vůči ženám nebo mužům. Spíš se zajímám o to, co je blbě vůči LIDEM. Co mají v rozkroku je mi srdečně jedno. To, že rozdíly mezi ženami a muži v obecné rovině existují je fakt a nevím, proč bych proti tomu měla bojovat.
A navíc - nikdy jsem se necítila jako "občan druhého řádu" proto, že jsem žena. Ovšem musela jsem se smířit (no, ještě jsem se s tím pravda tak docela nesmířila), že absence "ženských kvalit" a "ženského způsobu myšlení a jednání" mi znemožňuje žít jako "žena" a mít její výsady a privilegia.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.