Pokud se Ti zadní rýma, zahlednění... stále vrací, tak doporučuji návštěvu dobrého ORL doktora, který má optiku... Sinupret je skvělý, ale nemůžeš ho jíst pořád, takže pokud jsi stále na hromadě, tak určitě jdi k dr. a žádej si další a další vyšetření.
Já jsem měla za loňský rok patery ATB na zánětlivé rýmy, chycené dutiny, celkové zahlenění. Koncem roku mi dr. na ORL řekla, že takhle to dál nejde a po pátých ATB+ dlouhodobě Nasonex do nosu a Xyzal (bez těchto léků mám pocit, že nemůžu dýchat nosem) mě pošle na CT dutin, na imunologii a na alergologii na testy-prý vše většinou souvisí s něčím.
Já jsem si začala dle vyčtené rady na netu denně večer vyplachovat dutiny teplou slanou vodou a kloktat co nejvíc teplou slanou vodou(což doporučuju-skvělé!), ale na vyšetření jsem samozřejmě šla. CT vpořádku, jen zvýrazněná zbrázděná dutina záněty, na imunologii mi dr. dala Ribomunyl a tento týden si jdu na krevní testy na celiakii a příp. budu dál pokračovat s Ribomunylem, který je na podporu imunity před rýmami... Jinak mě dr. na ORL pochválila za to vyplachování dutin a krku slanou vodou a prý je to vůbec to nejúčinnější coby prevence rým, angín, chřipek... Musím říct, že třeba dva dny jsem líná a nevypláchnu a třetí den po výplachu krku ze mě jdou zelené hleny s krví
Jak se to vyčistí a zase začnu být pravidelná s výplachy jsem o.k. Tak třeba tu slanou vodu vyzkoušej - rozhodně jí nic nezkazíš a je 100% levnější než komerční léky
JInak slanost dávám 1 lžičku soli na čtvrt litr teplé vody (do krku opravdu hodně teplé; do nosu tak tělová teplota).