| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Asi závisí na typu skoliózy.... Já ji mám v oblasti bederní páteře, dle vyjádření MUDra naštěstí stočenou souměrně ... ale, to nejdůležitější ... šátkuji už skoro dva roky a se zády nemám nejmenší problém. Dceru jsem zkoušela dávat do šátku cca ve 3. týdnu a nedám na šátek dopustit! Zachránil nám nervy v období růstu zubů i několika nachlazení či rozmrzelosti z neznámého důvodu. A to nemluvím o tom, že je bezvadné, když můžete se psy a malým mimčem kamkoliv do přírody, i tam, kde to s kočárem nejde a cestovat MHD s miminem v šátku je taky mnohem jednodušší, než s kočárkem - aspoň u nás.
To, zda šátek zůstane ležet nebo ne, závisí na tom, zda vydržíte, než získáte praxi ve vázání a taky, jak brzo si troufnete začít. Kolem 3. měsíce dítěte se začíná už poněkud hůř (dle zkušeností z okolí), podle mě je optimální začít co nejdříve po narození.
A šátky tabu v malém městě??? Možná budete překvapena :-))) Já byla taky. Tolik lidí se se mnou nedalo do velmi příjemného hovoru za celý život, jako za dobu, co nosím malou v šátku. Starší generace vzpomínají, jak je nosily jejich maminky :-))) mladší zkoumají, jak to dítě vlastně na těle drží. A shodují se na tom, že je to bezvadné. Jasně, zaslechla jsem i pár poznámek, že to by teda "ONA nikdy nedělala, že dítě bude rozmazlené, že je to nebezpečné, že ... " Nikdy mi to nikdo neřekl do očí, takže to ignoruji. Poznámka o nebezpečnosti pro dítě uvázané v šátku při cestě autobusem mě pobavila od maminky, která svoji cca 2.5 letou dceru celou cestu ve stoje držela v náruči :-)) Určitě by ji při prudkém zabrzdění udržela, zatímco pod mým dítětem by šátek určitě prasknul ;-)
A zvlášť malé mimčo schované v zimě pod bundou lidi facinuje :-))) Dodneška jsem v naší malé části malého města "ta paní, co nosí miminko pod bundou", i když malá už běhá :-)))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.