| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Krajská nemocnice T. Bati, a. s., Zlín

Na konci října jsem porodila ve zlínské porodnici. Jak přistupují k běžným porodům nevím, rodila jsem KP, tak jsem byla pro jistotu nachystaná i na CŘ a porod byl lékařsky vedený. I tak jsem strávila I. dobu porodní převážně o samotě s manželem, měla jsem volný pohyb a využila jsem i vanu (i když v popisu porodnice píší, že jde o nadstandard, byla mi přímo doporučena a nic jsem neplatila).
Ve zkušenostech z porodnic jsem hledala většinou praktické věci, ale rodičky psaly o své spokojenosti, tak to zkusím popsat, třeba to někomu pomůže.
Oblečení na mimčo je erární, každý den nosí čisté a myslím, že je i možnost výměny během dne. Byl i dostatek látkových plen. Jednorázové plenky musí být vlastní.
Poporodní vložky dostanete na porodním sále, pak už jsou nutné vlastní. Jednorázové kalhotky vlastní, jedny se berou na porodní sál. Toaletní papír také vlastní. Noční košile je možné mít erární a měnit je, nebo mít své oblečení. Župan je nutné mít svůj.
Strava mně celkem chutnala, někdy bylo jídlo horší, někdy lepší. Ovoce a zeleniny je minimálně. Na chodbě je naštěstí společná lednice. V kuchyňce je várnice s horkou vodou, takže je možné si donést svůj čaj (např. kojící) a ten si tam pak zalít. Jinak je tam neustále nachystaný čaj erární.
Rutinní vážení před a po kojení se nedělá.
Mají tam výbornou laktační poradkyni, škoda, že zároveň dělá i dětskou sestru a je na půl úvazku, určitě by byla využita na plný úvazek. Takhle často nestíhala.
Jednou týdně chodí do porodnice paní z matriky s hotovýma rodnýma listama. Akorát je potřeba mít vyplněný dotazník se jmény z porodnice. My jsme měli z jiného města a nějaké údaje jim pak chyběli. Ale paní je strašně ochotná, takže se to nakonec vyřešilo a RL jsme dostali v porodnici.
Odmítnutí očkování TBC proběhlo bez poznámek, jenom si porodnice hlídá, aby očkování proběhlo do 6. týdne.
Dcera strávila 2 dny na intermediální péči, tam jsem také byla spokojená. Maminky jsou podporovány v tom, aby se o mimčo chodily starat, přikládaly ho a krmily. Mají sice vypsané návštěvní hodiny pro tatínky, ale manžel přišel kvůli práci později a nebyl problém. I mimo ty hodiny za náma sama od sebe přišla lékařka a informovala nás o stavu malé.
Já jsem byla spokojená, nemůžu říct špatné slovo o nikom z personálu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.