Manko, nečetla jsem diskuzi, ale nesouhlasím. Nemyslím, že mám špatnou práci, nebo hůř placenou než kolegové, podnikání je o tom, co poskytnu a na čem se s klientem dohodnu, takže pocitem nedocenění netrpím - prostě můj problém, ještě se mi nestalo, že by někdo prohlásil, že se ženskou dělat nebude, naopak, mám pocit, že v mužském kolektivu jsem víc vítaná než v ženském - tady je gender spíš výhoda.
Co se týče dalších věcí, uvědomuju si, že ne každá má výhodu podnikání, muže vůbec, natož takového, který je časově volný a navíc ochotný se starat o rodinu (včetně mé maličkosti) víc, než je obvyklé, takže řvu spíš proto, že to chápu, že to jako ženy běžně nemáme snadný, navíc jsem zažila situaci, kdy měl obchodní ředitel pocit, že MUSÍ MÍT VYŠŠÍ PLAT FIXNÍ a o dost, protože je chlap a já jako šéfová jiného úseku (tam jsem s obchodem nemohla dělat nic) MUSÍM MÍT NIŽŠÍ, protože neobchoduju, jenomže jsem se roky snažila prosadit pro obchoďáky % ze zisku a přes něj to prostě neprošlo. Je ideální odměňovat fixní mzdou lidi, na kterých visí firma, že ano
))