Ahojky, rodila jsem v srpnu 2009 (přenášela jsem 10 dní, vyvolávaný porod, nastoupila jsem do nemocnice den před porodem) a pocity smíšené, napíšu heslovitě klady a zápory:
Porodnice:
+ milé porodní asistentky (akorát jedna byla taková drsnější, ale ta mě naštěstí nerodila)
+ milé doktorky, rodila mě Mudr Stránská (za svobodna asi Svobodová) - mluví s tebou jako s "člověkem",dostaneš všechny potřebné informace, porod super, jen na šití byla taková drsnější mi přišlo, měla jsem hodně vnitřních stehů, a to byl druhý porod..
+ alternativní pokoj je výborný, vyšel na mě a bylo to fakt super
+ můžeš si vybrat jestli chceš nebo nechceš klystýr, holit..
- všude na kurzech se ohánějí, jak je epidurál no problemos, a já o něj žádala průběžně před porodem, při porodu.. (nejdřív jsem žádala prý moc brzo, pak už moc pozdě)a než se dostavil anesteziolog, tak jsem rodila.. protože už jsem slyšela pár podobných verzí, mám názor, že se píchnutí epidurálu snaží PA maximálně oddálit a pak řeknou, že už je pozdě, že už rodíš...
- taky se oháněli, jak okamžitě přikládají mimi k prsu.. kdybych si to výslovně nevyžádala, tak mi ho nepřiložili, vůbec nebyla nějaká iniciativa ze strany personálu a dokonce mi přišlo, že se tak podivovali nad tím, že chci mimi k prsu..
Šestinedělí:
- otřesný stav soc. zařízení a pokojů - mluvím o obyč. pokojích (nadstandardy byly asi lepší)
- toaleťák si musíš vzít z domova, ani mýdlo na ruce není na pokoji, jen nějaká dezinfekce
- jídlo absolutně nerespektuje stravu kojících - kedlubnová omáčka, čerstvé pečivo, 4 koblihy k obědu!!,
- příliš málo nadstandardů - nedostala jsem se tam - ale prý je to tam lepší
- světlo v pokoji "musí" svítit celou noc, když jsme zhasly, dostaly jsme vynadáno
- asi tak dvě tři sestry milé, zbytek otrávené mandy, které mají na všechno blbý kecy (omlovám se za "lidovou" mluvu, ale jinak se to vyjádřit nedá), nic moc zážitek, jednají s tebou jak s někým méněcenným a strašně je obtěžuje ti odpovídat na otázky
- pokoje po 4 lidech - člověk má furt takový tíživý pocit, že to jeho mimi budí ostatní, a strašně se těší domů
- návštěvy stály po chodbách, miminka vyvezená venku v průvanu
- na pokojích nebylo zařízení na přivolání sestry, tak chudinky holky po císaři musely na sestry volat...
Kéž by se dalo rodit v kladenské porodnici a poté být převezena na šestinedělí někam jinam.. asi tak to vidím já..
Předchozí