Před porodem jsem četla spoustu diskuzí o Vinohradské porodnici a některé moc pozitivní nebyly. Rozhodla jsem se, že až to budu mít za sebou, dám vědět.
Je to 8 dní, co jsem zde rodila a spokojenost byla maximální!
V průběhu porodu se začali ztrácet ozvy miminka a lékaři se rozhodli (kvůli možné hypoxii plodu) pro císařský řez. Situace byla pro mě hodně stresující, ale utěšilo mě s jakou rychlostí se vše začalo řešit. Lékaři a sestry si našli čas, aby uklidnili mě i mého manžela. Miminko je zcela zdravé a věřím, že na tom má velkou zásluhu vysoká prefesionalita personálu.
Sestřičky na JIPce, šestinedělí i na novorozeneckém byly úžasné. Pan primář Prokop má zásluhu na tom, že jsem začala kojit již třetí den po císařském řezu. Pravidelně nám děti nosily na přiložení (na JIP)a on sám mi pak vysvětlil techniku kojení.
Nadstandard jsem chtěla, ale v době mého pobytu byl plný. Mají tam dva pokoje po jednom lůžku - chtěla jsem to kvůli návštěvám, protože to je samozřejmě lepší než setkání na chodbě. Jinak jsou tam pokoje max. po třech a vypadají moc dobře, takže žádná tragédie.
Na netu si někdo stěžoval na kachlíčky na porodním sále - já je viděla na předporodním "kurzu" a myslím, že u porodu bych si jich vůbec nevšimla.
Někdo měl také výhrady proti vietnamským pacientkám. To je tak primitivní předsudek, že nestojí za komentář. Ale přece jen - myslím, že to je velké plus pro nemocnici, když lékaři zvládají péči o pacientky, které jim nerozumí.
Prostě sečteno a podtrženo - pokud:
1.) máte natolik vybroušené estetické cítění, že vám i při porodních bolestech vadí kombinace hnědých obkladů a zeleného oblečení personálu
2.) máte nějaké xenofobní názory
3.) jste se dočetla na netu, že nástřih hráze je zbytečnost a chcete se o tom dohadovat v průběhu akce s lékařem a mezitím se vám kvůli úzkým porodním cestám dusí dítě
- pak si najděte jinou nemocnici. Těm normálním ženám vzkazuji, že na Vinohradech udělají všechno pro zdraví vaše i vašeho dítěte a to je nejdůležitější.