Přidat odpověď
Příští týden jsou zápisy do školy a člověk se bohužel nemůže rozhodovat až někdy za půl roku, kdy by dítě mělo nastoupit do školy...Bohužel rozhodnutí je jen na mě (z čehož radost most nemám) a proto si chci alespoň jen pročíst vaše názory, těch co to prožili a zvolili jednu z cest, nebo těch, co budou tento rok též volit, i když má mysl předem volá po odkladu.
Kluk se narodil v polovině prázdnin, přesto právě nepochybuju, že zápisem naneštěstí projde, do školy ho doporučují i paní učitelky ze školky. Je řekla bych dostatečně sociálně zdatný a prostě nemá s takovými věcmi problém, zvládne hravě všechny zápisové úkoly, vidím, jak je na to ve školce připravují, je sice živější, ale není hyperaktivní.
Na druhou stranu docházíme na logopedii kvůli lehčí logopedické vadě a na logopedii doktorka, která s ním pracuje, i známé učitelky nám říkají, že alespoň od května narození kluci si prostě odklad zaslouží snad všichni a že sice může být na svůj věk dostatečně chytří, ale dnešním nárokům ve škole a hlavně o půl roku až téměř roku straším spolužákům prostě nebude stačit a bude trpět (a já teda si sním).
Kluka osobně do školy nic moc netáhne, dost kamarádů mu zůstává ve školce, protože jsou narozeni až září/říjen, nebo třeba Ti jimž uč. ve školce doporučuje odklad. Dokonce to zatím vypadá spíš, že bych ho do školy musela dost přemlouvat.
Já si nedokážu moc představit, že pak by byl ve škole s nějakou prakticky o rok starší holčičkou, která ted´ zůstává ve školce, protože je o měsíc a půl mladší, ale o proti němu už ted´ o proti klukovi třeba čistě mluví, umí si už teď třeba zavázat tkaničku nebo začíná chápat hodiny.. a až povyroste, i dříve dospěje do puberty..
A pak je tu ještě jedna varianta..přípravka, ale znamenalo by to opustit školku, kde zůstává i část kamarádů a rok chodit na jinou školu, než kam později nastoupí do 1. třídy...
Předchozí