Přidat odpověď
Ahoj, taky to aktuálně řešim, mám holčičku konec července 2004. U ní není vůber problém s mluvením nebo dovednostmi které se vyžadují po předškolácích, ale spíš v té sociální oblasti, takže nad tím asi nebudu moc přemýšlet a o ten odklad prostě zažádám. Nerada bych, aby byla na okraji kolektivu, ač je bystrá atd. tak se moc nezapojuje do aktivit se stejně starými nebo staršími dětmi, spíš o něco mladšími. Má kamarádku říjnovou, ta půjde až o rok později. Jsme z vesnice a děti ze školky budou i ve škole, je tam parta kluků, kteří už teˇd mají odklad a byli by v první třídě o víc než rok starší od malé, což by už bylo dost. Asi by ji trápili a odstrkovali. Takže jsem rozhodnutá, byˇt předpokládám, že v těch předškoláckých znalostech v dost věcech předčí i ty o rok starší děti, není to to jediné a nejdůležitější kritérium. Přeji hodně zdaru při rozhodování a nelam si s tím tolik hlavu, pokud ten odklad dáš, nic podstatného tím nepokazíš. Dej hlavně na svoji intuici, ty ho znáš nejlíp a je to Tvoje dítě. Jinak mám ségru která dává oba kluky o rok později, starší je už ve 3. třídě a nemůže si to vynachválit, prý to byl dobrý tah ho dát později, je taky červencový a druhý má právě teˇd odklad a půjde v září a taky se za ten rok dost změnil a vyspěl.
Předchozí