| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Zdravím...
Tak my máme čerstvě dnes po zápisu. Pocity mám z toho rozporuplné. Je fakt, že se snažíme holku dostat na jednu z nejlepších základek (asi nejlepší) ve městě a že je tam nátřesk a že vůbec není jisté, jestli se dostane... nicméně mi přišlo, že toho po dětech chtěli docela dost a přišlo mi to vcelku těžké ~d~ nicméně myslím, že většina dětí zvládala dobře -to spíš já přenášela na dceru svoji nervozitu ~f~ Manža mě tam strašně prudil tou svojí klidností ~o~~f~ a hlavně bylo dost náročné hlídat ještě mladší dcerku, aby nerozptylovala...

Dnes u zápisu, když se od dcery uč. dozvěděla, kdy se narodila(09/2003), se pí. uč. divila, že naše holka nebyla už vloni u zápisu, prý jakto? No manžel je pedagog, tak jí řekl, že coby zářijová odklad nepotřebovala...
Co se týká logopedických vad, tak na to učitelky u zápisu dbaly docela hodně a celou dobu, co dcerka říkala básničku, tak bylo vidět, že se soustředila na r,ř,l... a i se pak ptala nás rodičů, jestli je nějaká logopedická vada apod. Takže z tohoto pohledu bych k zápisu šla a třeba odklad doporučí oni a nebo taky ne.
Nicméně kamarádky holčička letos studuje v 1. třídě a a do teď neumí "r" a "ř" a ještě nějaká písmenka. Její maminka mi říkala, že lituje toho, že holku nenechala ještě ve školce, protože už i učitelka jí prý říkala, že je holka vcelku středem pozornosti když mluví a prý ve 2. třídě už to může být opravdu problém ~d~ Asi bych se ale řídila vaší intuicí.

Já sice občas během prvních měsíců tohoto školního roku zalitovala, že jsme dceru nedali do ZŠ, protože letos třída v níž je je hodně hravá- až do takové míry, že učitelky mi přijde s nimi nedělaly zdaleka tolik příprav i když dle jejich slov se hodně snažily a věřím jim to - jako s loňskou třídou, kdy naše holka s radostí slabikovala, zkoušela číst, počítat, poznávat hodiny... Opravdu byla šikovná hodně" Jenže pak nám nasadil brouka do hlavy alergolog, kdy mi řekl, že je v otázkách a odpovědích o rok napřed ale že kvůli socializaci by ji rozhodně ještě do školy nedával, že by to mohlo ovlivnit její školní prospěch, že by byla třeba jen lepší průměr a má na to být výborná. Pak se přidala známá primářka, že ona tedy byla srpnová a prý byť hodně šikovná a se samýma jedničkama, tak prý celou ZŠ měla problém zapadnout do kolektivu - hlavně mezi holky. Říkala, že holky řešily kluky a ona si ještě hrála s panenkami... Takže i manža, který pořád chtěl, aby dcera do školy šla, změnknul a nechali jsme ji teda ve školce. Dnes u zápisu, jak už jsem psala byla šikovná, ale už mi přišlo asi i díky věku si byla vědomá toho, že ji tam nějak zkouší - hodně pomohl přístup učitelek, kdy ji jedna vzala za ruku a povídala si s ní jako kámoška... Přišlo mi, že to její uvědomování si toho, že o něco jde bylo trošku na škodu ~d~ Na první pohled byla naše holka nejdospělejší a ve srovnání fakt s těmi mladšími byla až moc "vystresovaná" či jak tohle vyjádřit.
Je to fakt těžký rozhodování. Asi bych zohlednila i ty kamarády, i jak chce on...
Já se modlím, abysme zítra naši holku našli na seznamu mezi přijatými, jinak se bojím, že holka ztratí chuť do školy- kor když dnes viděla, kolik tam bylo u zápisu jejích spolužáků z MŠ.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.