Přidat odpověď
kosicku,
zašla bych se poradit do PPP nebo k psychologovi. Šli jsme už na podzim a jsem ráda – jednak mám o dítěti různé nové informace a jednak ze mě spadla ta výlučná zodpovědnost za rozhodování.
Filip je narozený v květnu, nevyslovuje R a Ř (r umí zatím jen izolovaně, ř neumí vůbec), fláká i výslovnost jiných hlásek, třeba l, a mluví někdy dost rychle. Chodíme na logopedii, samozřejmě. Má nevyhraněnou lateralitu ruky (nakonec asi bude nevyhraněný pravák), dominantní levé oko. Jinak má nadprůměrné verbální myšlení, matiku, sociálně velmi zdatný.... Psycholožka ho vychválila a poslala do školy.
Levou rukou si sáhne na ucho hravě, zuby má stále všechny, tkaničku zavazovat neumí. Dneska ho kvůli tomu učitelka zrovna dusila. Prostě nemá vůbec žádné boty s tkaničkami a nikdy jsem ho nic takového neučila. Počítám, že se to naučíme přes víkend. Ale ta zkříženě nevyhraněná lateralita mu některé věci přece jen komplikuje. Nicméně nastupujeme. Filip bude rád, že se zbaví současné učitelky v MŠ (oboustranná antipatie). Byli se podívat v naší místní škole, po rozhovoru s učitelkami by se stěhoval do školy nejradši okamžitě.
Tak musíme trochu trénovat to grafo logo, ale nastupujeme.
Předchozí