Přidat odpověď
Já mám paličatou 2,5leťačku. Když byla menší nezabíralo nic, co si vzala do hlavy, to dokončila. Chtěla pustit vodu, tak to udělala, i když jsem ji odnesla snad 20x (když hlídal manžel, tak by si nechala i urazit ruku). Objetí jsem ani nezkoušela, nesnáší dodnes, když se jdu "vnucovat" a řešit to. Teď na ni zabírá RaR. Řve na mě sice "oškivá máma pyč" a odstrkuje mě, ale když jí opakovaně řeknu, že chápu, že něco chce udělat podle sebe, ale že teď to nejde (uvedu důvody formou popisu a řeknu, co je mým cílem a co by způsobil její přístup), tak to většinou pochopí. Zpočátku to byl úmor, ale kolikrát zabralo, že jsem jí řekla, kdy to bylo podle ní a že to zase někdy bude podle ní, ale teď ne. Kupodivu to nezabere tolik času, jak to vypadá. Oproti své sestře je hodně samostatná, iniciativní a schopná se o sebe postarat. Taky mi občas tečou nervy a řvu, protože se sama obléká,koupe, umývá, utírá, maže krémem, sama odmyká, "pomáhá" u vaření apod., u ničeho nevydrží, dělá binec za pět dětí (to není jen můj názor, ale i kamarádek, co ji někdy hlídají), pořád něco rozbíjí a někam leze a odněkud padá.
Předchozí