Federiko, taky dobrý. Na základce ve druhé třídě ředitelka doporučovala odpolední kroužek AJ s tím, že se ve 3. třídě bude navazovat a kdo tam chodit nebude, bude to muset dohánět. Tak jsem tam syna zapsala a po měsíci ho vyloučili, učitelka to s ním nezvládala. No o nic nepřišel, ve třetí tř. se stejně začínalo znova a úroveň je...
.
Teď jsem s ním měla debatu, zítra píšou písemku z vlastivědy, prý proč se má učit, když mu to zatím vždy vyšlo. To jsou jeho slova. No je fakt, že mu to zatím dost vychází, dobrý známky má v podstatě zadarmo, básničky se učí během zkoušení stylem, že tři děti před ním jsou zkoušený, on si to zapamatuje a dostane jedničku. Na gympl jít nechce, protože by musel pro to něco dělat, (učivo ze školy stačit nebude, to už máme u staršího vyzkoušeno), a to se mu nechce. Stejně by měl problém, protože mu vysvědčení zkazí výtvarka a pracovka, jelikož na ní nepracuje a zasloužil by si na vízo minimálně trojku. S učitelkou se podle něj vyjít nedá (to už je třetí učitelka, se kterou se nedá vyjít) a on se podřizovat nebude, protože on má pravdu. Já se z něho asi zblázním. Snažím se zachovat klid a dokola opakuju sobě i jemu, že je to jeho život a jaký si to udělá..., ale děsím se, až přijde opravdová puberta
.