Nestacim se divit, co se tady docitam...pokud se jedna o kritiku!
Rodila jsem poprve v dubnu 2007 a chystam se do Decina rozhodne opet - v dubnu 2010. Na "hekarne" jsem byla temer 20h, takze obrazek o personalu jsem si udelala. Nerikam, ze vsechny sestry byly mile, ale jelikoz se vystridaly snad 3 smeny, tak celkove mi vysly vstric a manzela jsem si mohla zavolat par hodin pred porodem. Vyuzila jsem sprchy s micem i dalsich pomucek na pokoji.
Je ale fakt, ze na klystyr a pichnuti plodove vody se me nikdo neptal. Ze by to ale byla hruza, co se neda prezit, to bych netvrdila. Spis to beru tak, ze prece vedi, co delaji a co je pro nas rodicky i miminka nejlepsi.
Verte, ze jsem po tech hodinach pri porodu byla uz silene unavena! Velmi mi pomohla skvela a hodna PA pani Drmlova i pan MUDr. Sucharda. Dcerku i pres zdlouhavy porod jsem dostala ihned k prsu a pak se mnou a manzelem zustala dalsi hodinu.
Taky bych rada upozornila na nesmyslny mytus, ktery se mezi maminkama siri snad z generace na generaci. Omotani miminka do pupecni snury (dcerka byla omotana 2x) rozhodne nezpusobuje jeho problemy s dychanim - to se spis cestou naloka plodove vody! Takze pokud vas nekdo strasi, ze miminko je/bylo omotane, nemusite panikarit. Pokud mate obavy, zeptejte se sveho gynekologa, urcite vam me tvrzeni potvrdi. (A uz se nemusite bat zvedat po 7. mes. ruce nad hlavu)
Kazdopadne ma NEJVETSI CHVALA patri vsem sestrickam na poporodnim odd. Chovaly se k nam tak strasne mile, ochotne a pomahaly mi opravdu s kazdou "prkotinou", ze jsem nedokazala pochopit, kde se to v nich jen bere. Opravdu profesionalky na svych mistech, na kterych je videt, ze je jejich prace bavi a delaji ji s laskou. (Kamaradka rodila v UL a po mem vypraveni jen zavidela, nebot ji nikdo nenaucil kojit, ani koupat miminko, tak jako me v DC!) Dcerku jsem mela temer celou dobu u sebe, ale prvni den po porodu jsem se nestydela ji dat na odd. k sestrickam, nebot mi to samy nabidly s tim, ze unavena maminka se dobre nepostara! S cim jen maloktera nemuze souhlasit.
Předchozí