Z vlastní zkušenosti:
Syn je narozený na konci června, měl být původně v polovině července. Je v první třídě a řešíme spoustu věcí - chodí na logopedii, zlepšuje grafomotoriku a vůbec soustředěnost apod. Nicméně jsme moc ráda, že jsem ho dala a nežádala odklad. Syn totiž od 4 let čte, v současnosti počítá do xy tisíců, sčítá/odčítá do min. tisíce. Ve škole je samozřejmě nejmladší - bodejť by ne, vždyť tam jsou s ním téměř 8mi leté děti. Na soustředěnosti, mluvení ve větách a vůbec je to samozřejmě znát, že jsou starší a rozumnější. Ale já jsem ráda, že do školy šel tak, jak šel. Nedokážu si představit, že by byl další rok ve školce, kde by si jenom hrál a žádné extra vzdělávání - teď už ve škole počítají do 7
.
Pokud se rozhodnete ho dát "normálně" můžete počítat s tím, že bude patřit k nejmladším a pokud nechytne dobrou a chápavou učitelku, budete mít možná trochu starosti. V ppp vám doporučí a řeknou, jak to vidí oni. Konečné rozhodnutí bude stejně na vás. My se rozhodli dát. Já sama jsem narozená na začátku října, šla jsem o rok později a vždycky jsem byla nejstarší a byla bych radši, kdyby mě naši dali dřív. To jsou moje pocity.