Přidat odpověď
Mám kluky 7/99 a 8/00, tudíž oba prázdninoví, 13 měsíců od sebe. Nikdy by mě ani nenapadlo podřizovat jednoho druhýmu. Jsou oba naprosto odlišné osobnosti a podle toho jsem vždy jednala. Nakonec starší šel do školy ještě o rok dřív, mladší bez odkladu, takže ve škole jsou mezi nimi dva ročníky. Povahy absolutně rozdílné, přesto (nebo právě proto) učitelky na ZŠ, je neustále srovnávaly. Starší teď odešel na gympl a musím říct, že oběma hodně svědčí, že jsou každý na jiné škole.
Zakladatelka píše, že její předškolní syn čte a zakoktává se u toho. Už samo o sobě to, že čte, by pro mne bylo důvodem mu odklad NEDAT. Navíc jakožto únorový je v naprosto průměrném věku pro školu, důvod ten, abych to měla jednodušší s úkolama, mi přijde hrozně nefér vůči dětem. Budou terčem pozornosti ve škole před dětma i před učitelema.
A další stránka je sourozenecká rivalita. Nevím jak u vás, ale naši kluci neustále hledají to svoje místečko na zeměkouli a přestože věřím, že se snad mají rádi, neskutečně se hádají, dokud jezdili do stejné školy, pořád byly mezi nimi nějaké spory, staršímu lezlo na nervy, jak se chová mladší, o to horší byly pak i hádky doma, je naprosto nemyslitelné, aby chodili spolu do třídy.
Takže za mne absolutně nedoporučuju dávat synovi odklad.
Předchozí