Jary,
nevím, jaké máš osobní zkušenosti s dvojčaty. Ale zcela jistě se mýlíš. Věř, že být dvojčetem a vychovávat dvojčata (dosaď trojčata,....) je JINÉ než vychovávat děti různě staré, než mít sourozence mladší, starší. Neříkám, že je to lepší nebo horší, ale prostě to je JINÉ. Mám dvojčata a než se mi narodila, setkala jsem se ve svém okolí s mnoha dvojčaty. Kdybych se včas nedostala k informacím o tom, jak je to jiné, rozhodně bych měla více starostí. Nechci to tu podrobně rozepisovat.
No a že se teď o dvojčatech více mluví? No, ono se teď vůbec o lecčems více mluví, protože jsou prostě nové poznatky, nové informace. Dříve také neprospívjící dítě bylo flink, nebo hlupák a bylo přesunuto do zvláštní školy. Dnes neí člověk, který by neslyšel o různých poruchách učení (disgrafie apod) nebo chování ADHD. Tak bych mohla pokračovat donekonečna.
Vždy znovu mě překvapuje, jak tady na Rodině jsou prezentovány takovéto kategorické názory. Já osobně si myslím, že když do něčeho nevidím, nebo s tím nemám osobní zkušenost, nemohu radikálně soudit tak ani tak.