No tak problém s rozkojením byl u mě podobný, akorát mi teda nepřišly sestry nějak výrazně protivný. Jen mě deptalo, že každá směna radila něco jiného. Jsem se tam jednou docela sesypala.
Příklady:
1. Jé, vy ji krásně držíte, tak to má být, nebojte, za chvíli se přisaje, žádný kloboučky! Přikládejte každou chvíli.
2. Aha, vy ji špatně držíte u prsu, takhle to nepůjde. A bradavky nic moc, měla jste mít od Medely ty formovače. Hned kupte klobouky Medela, velké. Přikládejte po třech hodinách.
3. No jo, miminko je hladový, nemá sílu se přisát, dáme 30ml nutrilonu po stříkačce.
4. Udělejte si při kojení pohodlí, nemyslete na to, nenervujte se. Miminko hlad nemá, ještě zatím ne. Když tak jen trošku glukosky večer, aby se uklidnilo.
5. Zkusíme kojení přímo u nás na oddělení. Že se vám v posteli dítě líp drží? (měla jsem bolavou ruku po těch vpichách od jehly), no ale tady na vás uvidíme, jestli to neděláte špatně.
6. Ježiš, vy jste pro něj dostala jenom 30ml? Už má mít druhý den 60ml, nasadili jsme to pozdě, omlouváme se.
7. Odsála jste z prsou 50ml? Perfektní, tak budete mít mlíka dost, nebojte.
8. 70ml odsáto? Tak to je málo, budete muset přikrmovat nutrilonem a klidně z lahvičky, když kojíte s kloboučky, tak už je to stejně fuk.
9. To je normální, že jste z toho smutná, to se stává, přejde to.
10. Slibte mi, že už nebudete plakat!!!
-----------
Nakonec byla malá na 7 lahvičkách nutroše denně. Teprve po dvou měsících jsem se OPRAVDU PLNĚ ROZKOJILA a nutroš jsme odbourali
.
Půjdu tam znova rodit, ale poslouchat je na šestinedělí tentokrát nebudu
.