Ahoj Báro,
rodila jsem v Pardubicích před měsícem a to byl v pardubické porodnici zrovna pekelný nával porodů.Přesto si nemůžu na nic stěžovat.Nesetkala jsem se s tím, že by byl personál nějak nepříjemný.Náhodu, že jsem třeba narazila na "dobý lidi" neberu, za 4 dny pobytu se vystřídá více směn, no a skutečně byl všechen personál úplně normální.Snad jen jedna porodní asistentka, která přišla na směnu byla trošku "ráznější" než její předešké kolegyně.Rodila jsem poprvé, tak nevím, třeba se mi to zdá v poho pro to, že nemám srovnání s porodem jinde.Maminka, která rodila v Pardubicích a např. i v Chrudimi může určitě nejlíp posoudit, kde se jí více líbilo.
Co je však pravdou, setkala jsem se s nejednotností názorů u personálu a to ve dvou případech.Jeden byl, když mi při bolestech doktor radil prodýchávat krátce a povrchně a když přišla porodní asistentka, tak mi povídá jak to dejcháte, dejchejte v klidu, zhluboka.Ale ono si to moje tělo stejně dejchalo jak samo chtělo....
A podruhé to byly názory sester na kojení.Někdo doporučuje pravidelnost po třech hodinách,někdo vám řekně, přiložit k prsu klidně po hodině,jak mimi potřebuje.Nejednotnost názoru na jednom pracovišti jistě není v pořádku a nepůsobí nejlíp.
Ale jak říkám, celkově jsem byla spokojená.
Předchozí