Přidat odpověď
Ja prave taky nevim zda moje deti neprechodili mononukleozu, pri testech na alergologii a imunologii vyslo synovi (4 a pul roku) ze ma v krvi anamnesticky titr protilatek EBV a dceri (necele 3 roky) zase vyslo, ze ma v krvi anamnesticky titr protilatek CMV. Ani na alergu ani zadnej jinej doktor mi na to nic nerekl, co to jako znamena.
U syna sice jednou podzreni na mononukleozu bylo, bral augmentin duo na oboustrany zanet stredniho ucha, po dobrani antibiotik se osypal a mel jeden den horecku, pediatricka mu delala testy na mono a rikala, ze je to v poradku (asi jaterni testy)...no a asi 3/4 roku na to ma v krvi protilatky na EBV.
Deti teda byly casto nemocne, ale akutni fazy mononukleozy fakt nemely. Ja ji mela v necelych 7 letech v prvni tride, taky se pomerne dlouho nevedelo co to je....zacala to pred 17.listopadem (zrovna to bylo v tom 89) a o Vanocich jsem byla jeste stale doma...a nesmela jedinou cokoladku ze stromecku. Dietu jsem drzela jeste hodne dlouho a taky jeste dlouho nesportovala.
Předchozí