| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jsem nevěřící.
Jako dítěti mi bylo strašně divný, že děcka ve školní jídelně, co vím že chodí na náboženství, se před tím, než se dají do UHO, nepomodlí. ~t~
Tichá modlitba u jídla by mi vůbec nevadila, takové zamyšlení před jídlem, beru to velmi pozitivně.
Ale hlasitou modlitbu před jídlem (kterého bych se účastnila coby nevěřící, o kterém vědí, že je nevěřící) bych brala trochu jinak, no cítila bych se nesvá (jako že se ode mne taky "něco" čeká)... asi jako vegetarián, kterého pozvou na večeři a položí před něho na talíři vepřovej řízek (jako všem ostatním u stolu).
Ale neříkám, že je to situace, ze které by se člověk hroutil. Vegetarián může s úsměvem a slušně říct že děkuje ale maso nejí a já hlasitou modlitbu taky přejdu bez psychické újmy. /ale pozor, to neznamená, že bych chtěla, aby kvůli návštěvě jedné žženy se musela omezovat hostitelská rodina a svoji modlitbu polykat.../
Jak by to bylo v rodině, to nevím. U nás není věřící nikdo. Ale na jedné straně si dovedu představit, že kdyby třeba byla zavedená tradice už od babičky modlení se před jídlem, nepřemýšlela bych vůbec o tom a přišlo by mi to normální. Tam kde jsou vztahy vyjasněné a nevěřící ví, že to není od věřících nenápadná snaha je do něčeho natlačit, tak to podle mne musí být v pohodě.
Pokud bys sovice něco takového ráda doma zavedla, tak proč si o tom normálně nepromluvit s dotyčnýma?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.