Přidat odpověď
sovice, to je čestné přiznání, že sice víš, že je to zastírací manévr, ale že se přesto zdržíš přímé žádosti o zasahování do věcí, které jsou pro každého jednotlivce výsostné.
Já chápu, co si pro druhé přeješ a proč, nechci tě kárat, ale sama vím, jak taková aktivita může dotyčného odvrátit právě od té cesty, kterou si pro něj přeješ.
Já vím, že si myslíš, že pokud to děláš tajně, nemůže to k němu dolehnout. Možná, že ne, ale mně se příčí právě to směřování někoho kamkoliv takhle konkrétně, když on sám s tím dosud není úplně, nebo dokonce vůbec srozuměn.
Ty víš, kam jdeš a proč. Pro člověka, který neví, je to mnohem těžší a nemyslím, že by někomu usnadnilo cestu třeba to, že byl ve víře vychován, nebo k ní byl přiveden. Jako velmi nevěřící vím, co odpuzuje - přesvědčení, že jednám špatně, přesvědčení o jediné Pravdě a ohánění se Biblí. To odvrací od té cesty na hodně dlouho, spíš to vede k zatvrzelosti.
V každém případě se ale sluší poděkovat tobě a dalším, kdo jsou ochotní se bavit jinak, než v rovině té jediné správnosti a diskutovat víc o pocitech, než o trestu, zatracení a nedostupnosti věčného života.
Dík, že jsi mě nepraštila Biblí po hlavě.
Předchozí