Já jsem vdaná, ale nechala jsem si své příjmení. Děti se jmenují po otci na základě naší dohody, což jsme museli písemně uvést do oddávacích formulářů (to znamená, že když jsme se brali a já si nechávala své jméno, museli jsme se jasně vyjádřit, po kom se budou jmenovat děti). Pokud rodiče sezdáni nejsou, domnívám se, že to bude analogické - musí uzavřít (zřejmě před matrikou) písemnou dohodu, po kom se dítě bude jmenovat. Nevím to, tipuju.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.