Přidat odpověď
Karolko,
když tak o tom přemýšlím, tvůj manžel asi bude hodně snadno ovlivnitelný člověk... neznám třeba moc chlapů, kteří by se nechali napsat do RL dítěte, které není jejich. Po pravdě řečeno, nenašla bych ve svém okolí asi ani jednoho. Dost těch, kteří by dokázali mít rádi cizí dítě, to jo. Ale uznat ho papírově za vlastní, i když není, to ne. Psalas něco o tom, že má nějakou kreativní profesi - možná to s tím souvisí, umělci obvykle žijou v trochu jiném vesmíru.
To, že se nechal napsat do RL vyženěného dítěte je na jedné straně hrozně fajn. Na straně druhé, vyplývá z toho určitá zodpovědnost, ke které se teda staví jako lačný ke sraní. Pokud to správně chápu, o vyženěného synka se staráš převážně ty po celou dobu vašeho manželství. Biologická matka nefunguje a teď nefunguje ani otec. Přehrál na tebe veškeré SVÉ povinnosti, ale nechal si PRÁVA typu "teď budu o samotě rozjímat o nesmrtelnosti chrousta a vyberu si, s kým chci žít".
Vaše situace není standardní právě kvůli dětem. Hlavně tomu staršímu, mladšího asi dostaneš do péče bez problémů. Přijde mi, že tvůj choť, pokud vůbec něčím uvažuje, tak hlavou asi ne. Má doma ženu, která se stará o jeho vyženěné dítě plus další dítě a narazí si vdanou ženskou s dětmi, která ho chce domů? Kdyby ho aspoň chtěla jen na "hezké chvíle", to by se dalo pochopit. Takže pokud by se rozvedl a žil s ní, vezme si staršího kluka s sebou? A myslí si, že se o něj bude ta druhá žena nadšeně starat? Nebo se nerozvede, aby ti syn zůstal a budeš se o něj dál starat ty za jeho občasného přispění, zatímco on bude dělat tatínka dětem od Pepíčka? Fakt, mně to hlava nebere. Mám čím dál tím silnější pocit, že tvůj princ je pěkná trubka...
Předchozí