Přidat odpověď
Za pár dní máme s přítelem několikaleté výročí, co jsme spolu. Několik let spolu bydlíme, máme společné zkušenosti, zážitky...
Můj "problém" spočívá v tom, že vím naprosto jistě a přesně, že partner miluje kočky. I jsme spolu skoro rok chodili vypomáhat s nemocnými a handicapovanými kočkami do blízkého útulku a vím, jak moc nás tato práce oba bavila a obohatila.
Nyní mám možnost vzít si z útulku skoro roční kočičku, čistotnou, už naučenou v bytě. Byla jsem se podívat, je milá, přítulná, hravá... prostě fajn kočička, jako velkou výhodu beru to, že to není ztřeštěné kotě, co musí nejdřív zkusit vše doma zlikvidovat :)
Jenže ač vím, že přítel kočky miluje a to opravdu hodně, jak by se tvářil na kočku doma. Respektive vím skoro jistě, že kdybych mu to řekla předem, nikdy by si dobrovolně on sám kočku nepořídil (netuším proč). Nicméně jsem přesvědčená, že když ji pořídím jako dárek k výročí, i kdyby chtěl být původně proti, že si ji zamiluje (ostatně jako všechny kočky). Prostě ráda bych mu připravila "léčbu šokem".
Jen si nejsem jistá, jestli je to natolik dobrý nápad, abych v případě neúspěchu riskovala 1) výdej peněz na zajištění věcí pro kočičku a hlavně 2) psychiku kočky, která má už své nehezké zkušenosti, s jejím převozem z útulku, případně vyřizování jejího vrácení...
Co byste mi poradily?
Předchozí