Tak jako zdravotník, jsem se spoléhala na porodnici v místě mého bydliště. Sice z rad maminek vím, že kanaďská porodnice je o 100% lepší, ale z důvodu, že nevlastníme automobil jsem se rozhodla rodit v chomutovské porodnici. Porod jsem měla vyvolaný, jako prvorodička jsem to zvládla po podání tablety za úctyhodné 3hodinky. V 19,14 se nám narodil zdravý synáček . Po 2 hodinkách odpočinku na sále jsem byla převezena na pokoj. Zhruba po hodině jsem začala krvácet, přivolaná sestra řekla, že je to v pořádku.Zhruba v 2,30 jsem už polovykrvácená v mdlobách padající na WC přivolala sestru, která se šla zeptat MUDR.Martanové zda se na mě milostivě podívá.
Po té co mě rodící DR. Radka Martanová zrevidovala rozhodla se, že půjdu na sál. Miminko bylo veliké , vnitřek pochvy jsem měla potrhaný a sraženiny ze mě lítali až hrůza.
Den po porodu jsem ležela v teplotách a 3 den jsem dostala 2. dávky transfuze.
A kojení? Každá sestra mi ukázala něco jiného, ilostrační video, mi akorát řeklo, že to co předvádí sestry novorozeneckého oddělení
matkám vede akorát ,tak k ragádám bradavek. Ve finále, jsem se dozvěděla ,od Mudr. Radové, že jsou holt některé maminky méně šikovné a kojení jim nejde.Žloutenka nám prodloužila pobyt v tomto ústavu na dlouhých 7 dní.
Domů jsme odcházeli nerozkojené z dokrmem. A nemám iluze , že mimíska sestry krmí, lžičkou jak mi to bylo předveneno. Byla jsem svědkem ,jak dětem v noci sestry narvou savičku do pusinky, ze slovy , že mimi špatně papá. A to se pak "méně šikovná" matka chudák může přes den snažit kojit, když i její dítě jistě z pohodlnosti dokrmovali lahví.
No nic, závěrem chci říct, že v této porodnici již rodit nebudu. A to i proto, že mám týdenní zrovnání z Kadaně, kam jsem se jela rozkojit k báječné paní primářce Mudr. Patricii Kotalíkové.
Přístup, ochota, čistota oddělení se diametrálně liší.
Holt je vše o lidech a o lidech a tom zda je práce baví a ne jako v Chomutově, kde jste jen další zprominutím kráva na porážku.Ale abych nebyla nespravedlivá, porodní asistentka u mého porodu byla dle slov manžela luxusní , holt jen páni doktorové jsou jako z Retra na ČT1.
Pěkné dny přeji
PS: 5 měsíců již kojíme a o šikovnosti maminek to milá DR. Radová jistě není