Přidat odpověď
Ahoj, určitě je lepší a variabilnější pevný šátek, za předpokladu, že se naučíš krásně dotahovat. Elastický šátek má z mého pohledu několik nevýhod-jednak je příliš dlouhý-přebytečnou látku sice lze krásně obmotat kolem pasu, ale při vázání nadbytečná látka prostě zavází, pak také ten pocit nošení jako u dobře uvázaného pevného šátku je horší, já bych si na to asi zpátky nezvykla, už lehké dítě v tom jaksi při chůzi tak nějak pruží-nevyvolává to ve mě pocit takového bezpečí. A také pevný šátek-třeba ten storch, Ti nádherně poslouží od narození až- do 2-3 let. Ale záleží na Tobě, jestli se vázání opravdu bojíš, ale věz, že dobře dotahovat se budeš muset naučit tak jako tak, pokud budeš chtít nosit větší dítě v pevném šátku.
Já osobně pro miminko (na kolébkový úvaz) považuji za nejlepší kolébku ve dvojitém kříži, která je na obě ramena, případně kolébku v kříži na bok, která je přes jedno rameno. Tyto 2 úvazy si myslím, že jdou hezky a nejsnadněji dotáhnout-třeba oproti kříži s kapsou venku na kolébku a také miminko z nich lze krásně vyndat, aniž by se s ním muselo manipulovat.
Předchozí