Kastruje se od 3 měsíců. Některý veterinář chce minimalní váhu 1kg, ale to někteří naši nalezenci nemají ani ve 2 letech.
Já dělám rozdíly, venkovní kastrujeme dost brzy, asi v 6 měsících. Stejně jako koťata od venkovních koček (nalezenci, nemnožíme je cíleně) dávám pryč v 6 týdnech. Nijak brzo mi to nepřijde, jsou vyspělejší než naše domácí čistokrevné kočky.
U čistokrevných koček (já mám peršanky) kastruji po roce a koťata dávám pryč ve 12 týdnech. Peršanky jsou dost přibržděné.
Rizika časný kastrace znám, ale pořád lepší než březí 6 měsíční kočka a potažmo další koťata navíc.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.