Ackoli uz to brzy bude rok, co jsem i ja rodila na Bulovce, rada bych napsala sve zkusenosti. ma dcerka se narodila 25.12.2001. jsem zastankyni prirozeneho porodu, proto jsem si vybrala CAP. na kurzech pro tehotne me presvedcovali, ze i kdyz mam termin v obdobi svatku, v CAPu funguji nonstop. neni to tak! na bulovku jsem dorazila 25.12. ve 4hod rano s odteklou plodovou vodou. sestry byly velmi neprijemne, snad nastvane, ze jsem je probudila. napojily me na monitor, otevrely nade mnou okno a odesly. dovedete si jiste predstavit nocni prosincovy vzduch, ktery vam fouka 20 minut na hole velikanske bricho. nic prijemneho. kdyz zas prisly, tak na moji prosbu, aby okno zavrely vubec nereagovaly. hned mi stroze oznamily,ze v CAPu rodit nebudu, protoze tam nikdo neni a dal se se mnou nebavily. nastesti brzy prisel mlady, moc sympaticky a mily Dr. Otcenasek, ktery se choval podstatne lepe nez sestry a uklidnoval me, ze i kdyz bohuzel v CAPu rodit nebudu, protoze tam opravdu nikdo neni, tak se vynasnazi, abych byla spokojena i na normalnim porodnim sale. dale porod probehl bez problemu, velmi rychle, po 4 hodinach prisla na svet ma dceruska. ale i tak bych chtela teto porodnici vytknout velmi neutulne prostredi-hekarna je pruchozi vykachlickovana mistnost se 4 pojizdnymi postelemi. ja jsem rodila sama, ale pokud rodi najednou vice zen, nektera treba v doprovodu partnera? to si nedokazu predstavit. take jsem postradala jiste soukromi pri prijmu. v prijimaci mistnosti byly 2 sestry, doktor a ja se tam svlekala a doktor me tam vysetroval. chapu, ze personalu to treba "neprijde", ale mne to zrovna prijemne nebylo. porodni salek taky neni dvakrat hezky, jen kachliky, plechove policky a porodnicke kreslo. mrzi me, ze si nemuzete vybrat polohu, jina nez na zadech pro ne zrejme neexistuje a nastrihavaji se vsechny rodicky bez rozdilu. na novorozeneckem vys o kojeni ci peci o miminko opravdu nikdo neinformuje. veskere instrukce, ktere jsem dostala, kdyz jsem malou poprve koupala, bylo:"hlavicku vodou, telicko mydlem". opravdu obsahle,ze? jidlo je doopravdy priserne, myslela jsem si, ze nejsem vybirava, ale neni to tak. a jaky je zaver? az na neochotne sestry jsem si v podstate nemela nac stezovat, ale ja sama bych na bulovku podruhe rodit nesla.
Předchozí