Milá Lenko a všechny ostatní maminky,
porodnici si přece vybíráme podle toho, na co se cítíme a v jakém jsme stavu.
Do Vrchlabí nepojede rodit paní z Prahy, která má dítě "naštorc" a jiná verze než sekce u ní opravdu nepřichází v úvahu, stejně tak jako paní-produkt postmoderní společnosti, která přirozený porod považuje za krajně nehygienický feudální přežitek. Pro tyto, ale i pro ty, které si nevěří, že jsou schopny vlastními silami porodit dítě, a spoléhají na baterii chemikálií a nástrojů za zády, jsou zde ty továrny. Nechme jim je. Taky nebojujeme proti umělým nehtům jen proto, že nám připadají ohyzdné :o))
Vrchlabí jistě není univerzální porodnice, kde by hravě zvládli cokoli včetně nejkomplikovanějších případů. Na ty skutečně nejsou vybaveni. Oni se ostatně profilují jako ústav nabízející přirozené porody.
Přesto jsou v neočekávaných případech schopni "nepřirozené" situace zvládnout. (Netvrdím pochopitelně, že kterékoli... :o)) Tam, kde nemají poslední model příslušného vybavení, nastupuje zpravidla (ve výše jmenovaných továrnách téměř se nevyskytující) osobní nasazení a živý zájem o věc (pardon, myslím tím maminku a miminko :o))
Já preferuji porod přirozený, bohužel se mi jej však zatím nepodařilo prožít :o(( V Praze u Apolináře (ale bohužel ani v jiných porodnicích metropole) se takovéto věci nepěstují a do Vrchlabí jsem si přijela (natěšená tak, že jsem ani necítila stahy :o)) pro císaře. Byla to vyhřezlá šňůra a zvládli to perfektně (sestřičku, tuším že Květu /hezká drobná brunetka/ musela potom sice dlouho brnět ruka, jak držela broučka v děloze, dokud mě neřízli).
A nejen to, když jsem si pak porovnávala vyšívání s kamarádkami, které byly "plánované", představte si, že jsem ho měla nejkratší a nejúhlednější :o)))
PROSÍM VÁS ALE, NE ABY NĚKTEROU NAPADLO JEZDIT SI DO VRCHLABÍ PRO "KAVANOVO RICHELIEU"!!! :o)))))
Předchozí