Přidat odpověď
Haluz,
taky Sofince kapu atb do obou očiček. Od porodu ji očička zlobila, nejprve mi daly sestřičky borovou vodu, pak ophtalmoseptonex. Krom toho řepík na obklady. Doma jsme od minulého pátku. V pondělí tu byla dětská dr, ani jsem si na problémy s očky nevzpomněla, neb to měla Sofí v klidu. V úterý ráno už měla obě oči zalepené, a to jsem poctivě proplachovala... manžel mastil pro atb kapky. Teď je pátek a já teda nemám zrovna radost, protože se mi nezdá, že by atb zabíraly. Třeba celý den skoro nic a večer hic. Krom vykapávání máme ještě masírovat kanálky na vnitřním víčku....
Nejraději kapu do otevřeného očička, když se malá dívá, protože pohyb ruky k očičku zaznamená a víčka pevně sevře... V porodce mi ukazovaly, že mám víčka rozevřít a kápnout a stírat směrem k vnitřnímu koutku oka + pohybem od shora dolů. Pokaždé měnit polštářek.
A dneska jsme byly na převážení: Sofinka váží 3450g, přibrala za 10 dní "jen" 70g... V porovnání se sestřičkami o moc míň. Snad je to v pořádku. Dr nic neříkala. Do poradny jdeme až na 6týdnech. A taky se zjistilo, že díky překotnému porodu má Sofinka zlomenou klíční kost. Tak proto pláče, když ji při mazání olejíčkem potáhnu za ručičku... Já myslela, že to jsou prdíky....Na ty totiž taky trpí...
Předchozí