Děkuji za příspěvek, mluvíte mi z duše. Já taky začala ze zdravotního hlediska, nejdříve jsem přestala jíst obiloviny, škroboviny, po několika dnech velmi důsledně - i nudle v polívce. Později jsem začala omezovat maso a nyní jsem po několika měsících téměř čistý vitarián - jím pouze ovoce, zeleninu, ořechy, semena, mléčné výrobky jen velmi omezeně a nepasterizované, jen jako ochucení salátů. Změna, která nastala, se nedá vypovědět. Tak dobře se cítím, jak na těle, tak na myšlení, že mi ta změna přijde jako zázrak. Pořád nechápu, proč lékař svému pacientovi neřekne: Nejezte škroboviny - zakyselují,/nebo maso - usazuje se z něj v těle, v kloubech kyselina močová, mléčné výrobky - zahleňují a způsobují alergie/. Přišel by tím o své pacienty, zdroj svých příjmů.
Předchozí