Dokážu si představit tu bezmoc a vztek !!!Navíc chudák maminka...Osobně mám zkušenost, na brigádě jsem roznášela tiskoviny a napadl mě zezadu pes, zakousl se mi do lýtka. naštěstí jsem měla kvalitní pěkně tuhé rifle, které se mu nepodařilo prokousnout, takže jsem vyvázla jen s obrovskou modřiou a pár škrábanci. majitel byl starý pán, který se zrovna vracel se psem z pastvy kozy
a pes, jak viděl, že někdo jde k nim, tak hned bránil území.Pán tedy tvrdil, že pes očkovaný je, ale ještě vím, že jsme volali na OU, kde nám to potvrdili.
nechci strašit, ale nejde tady jen o tetanus a především o vzteklinu.Je hlavně důležité vědět, že je ten pes očkovaný proti vzteklině, a jestli ne, pak je myslim na místě docházení někam na infekci a očkování. Protože vzteklina je neléčitelná a proto když ji nelze stoprocentně vyloučit, musí se učinit vše,aby se zabránilo infekci. Alespon takhle si pamatuju, že to tenkrát bylo. raději bych se informovala na infekčním - např. na Bulovce.Tak držím palce at je maminka OK.