| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Porodnice Český Krumlov

Má zkušenost s porodnicí v ČB a v ČK je diametrálně odlišná.

V ČB jsem zažila něco, co si už nikdy nechci zopakovat. I přes to, že moje mimčo umřelo, chování personálu bylo naprosto otřesné. Velmi podobné zkušenosti měly i moje kamarádky a známé, které zde v posledních cca 3 letech porodily.

Letos jsem v ČK, byť jsem z budějčanda, porodila krásnou a zdravou holčičku a jsem navýsost spokojená s přístupem zdejší porodnice! Předporodní kurzy = studnice informací, ze kterých stále čerpám. Díky například důkladné osvětě o kojení jsme zatím neměly s malou žádný problém. Věděla jsem, jak se hýbat při kontrakcích, díky čemuž jsem Terezku nakonec porodila bez větších komplikací, ikdyž byla moc veliká. Opravdu jsem si mohla zvolit místo a polohu pro porod, jaké jsem chtěla, žádná PA ani lékař neměli problém se sehnout k letišti a k vaně skutečně nás nechali s manželem většinu porodu v klidu o samotě a chodili pouze kontrolovat, jak to probíhá. Příjem k porodu o půlnoci - příjemná PA i lékař, manžel naprosto bez problémů stále se mnou. S porodním plánem neměl nikdo jediný problém a každý, kdo vstoupil na sál, naprosto přesně věděl, co si přeji a pokud bylo potřeba zasáhnout jinak, navrhl mi to lékař formou doporučení s vysvětlením a já ráda souhlasila. Když se uvolnil, dokonce mi PA sama od sebe v druhém sále napustila vanu! Po porodu jsem měla mimi hned na bříšku, tatínek stříhal pupeční šňůru a první přiložení k prsu proběhlo také parádně. Na poporodním oddělení chodily ženské sestřičky 2x denně, klepaly a ptaly se, zda je vše v pořádku, primář i sestřičky z novorozeneckého trpělivě odpovídali na dotazy maminek, učili kojit, přebalovat, čistit pupíčky, oblékat miminka... Ptala jsem se, proč pouští po porodu až 5.den, když v ČB už 3.- jednak miminka už v nemocnici prohlédne ortoped, udělají ultrazvuk, miminko naočkují a kolem 3.-5.dne se teprve nalévají prsa mlékem a to bývá často úskalím pro dobré kojení, čemuž se hospitalizací a patřičnou pomocí velmi pomůže. Co jsem tam zažila, tak žádná mamina se nebála kohokoli zeptat, když si nevěděla rady.

Podtrženo sečteno, v ČK jsem našla přesně to, co mi v ČB tak moc chybělo - ochotný, komukativní a vstřícný personál, spokojené maminky, pohodové porody. ~g~

PS:půlka mé rodiny pracuje v nemocnici v ČB a vím, že tu jsou skvělá oddělení. Bohužel porodnice se nepovedla. A tak se výběru ČK nikdo nedivil.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.