| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj všem,
je to dost nepříjemná situace. Přeji, ať se maminka co nejdříve z toho dostane, aby se jí rána nepodebrala a byla brzy v pořádku. Sama za sebe můžu říct, že jsem byla pokousaná od cizího psa jednou (ošklivě) a podruhý od svých vlastních psů (spíš náhodou...). Byla jsem u doktora, protože jsem se bála, že je ta rána dost hluboká, a jestli není potřeba ji ošetřit. Poslali mě okamžitě s pejskama na veterinu, aby je prohlídli. Tam mi řekli, že se vztekliny obávat nemusim, že se u nás už dost dlouho nevyskytuje. Nicméně legislativa je v té věci taková, že s pejskama musí člověk na veterinu, tam dostanou papír, že musejí být sledování po dobu myslim asi 7 dnů (a být přitom v relativní karanténě) a pokud po tuto dobu nebudou sledovány na psech žádný příznaky směřující k podezření vztekliny, tak po těch 7 dnech je musí veterinář zkontrolovat, že jsou v pořádku a udělat protokol (papír). Každopádně, pokud je jakýkoliv podezření na vzteklinu, tak se pes musí okamžitě utratit, aby mohla proběhnout pitva psího mozku a jedině z ní je možné diagnostikovat, jestli měl pejsek vzteklinu nebo nikoliv. Pak by byla nutná okamžitá hospitalizace pokousaného člověka (pokud by již nebylo pozdě)- očkovat se dá jen do nějaké doby po kousnutí (mám takový dojem). Nechci plašit, věřím, že to bude v pořádku~;((

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.