Ahoj všem,
je to dost nepříjemná situace. Přeji, ať se maminka co nejdříve z toho dostane, aby se jí rána nepodebrala a byla brzy v pořádku. Sama za sebe můžu říct, že jsem byla pokousaná od cizího psa jednou (ošklivě) a podruhý od svých vlastních psů (spíš náhodou...). Byla jsem u doktora, protože jsem se bála, že je ta rána dost hluboká, a jestli není potřeba ji ošetřit. Poslali mě okamžitě s pejskama na veterinu, aby je prohlídli. Tam mi řekli, že se vztekliny obávat nemusim, že se u nás už dost dlouho nevyskytuje. Nicméně legislativa je v té věci taková, že s pejskama musí člověk na veterinu, tam dostanou papír, že musejí být sledování po dobu myslim asi 7 dnů (a být přitom v relativní karanténě) a pokud po tuto dobu nebudou sledovány na psech žádný příznaky směřující k podezření vztekliny, tak po těch 7 dnech je musí veterinář zkontrolovat, že jsou v pořádku a udělat protokol (papír). Každopádně, pokud je jakýkoliv podezření na vzteklinu, tak se pes musí okamžitě utratit, aby mohla proběhnout pitva psího mozku a jedině z ní je možné diagnostikovat, jestli měl pejsek vzteklinu nebo nikoliv. Pak by byla nutná okamžitá hospitalizace pokousaného člověka (pokud by již nebylo pozdě)- očkovat se dá jen do nějaké doby po kousnutí (mám takový dojem). Nechci plašit, věřím, že to bude v pořádku