| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Oblastní nemocnice Trutnov

Tato zkušenost s trutnovskou porodnicí není naštěstí moje vlastní (já rodila v úžasném Vrchlabí), ale kamarádky, která zde porodila první dítě.
Byly jsme v telefonickém kontaktu ještě v začátku první doby porodní a celý průběh mi pak detailně vylíčila. Z jejího popisu i návštěvy na oddělení mám dojem, že v této porodnici, ač krásně zrekonstuované, se zastavil čas někde kolem 80.let minulého století. Kamarádka byla přijata dopoledne pro indukci po termínu, naštěstí ji zafungovala první tbl. prostaglandinů, kontrakce se brzy "rozjely" a porod slušně postupoval.
Kromě nekonečného monitoru na začátku porodu se jí personál takřka nevěnoval. Byla přijata na pokoj odd., kde jsou šestinedělky a některé rizikově těhotné, nikoli na porodní sál, po celou dobu byla na běžném pokoji, s těhotnou spolubydlící na "udržování", které sledování rodící ženy jistě na psychické pohodě nepřidalo. Jediná možnost soukromí při kontrakcích bylo WC na pokoji, o sprše, vaně nebo míči si mohla nechat jen zdát. Zhruba do 14h odpoledne zdolávala kontrakce sama tímto způsobem,aniž by jí sestry pravidelně kontrolovaly. Když pak měla pocit, že "přituhuje", musela sestry sama aktivně vyhledat, kdy jí bylo ode dveří sděleno..že tohle ještě k porodu rozhodně neni.. Později se odhodlala znovu sestry požádat o vyšetření a byla odkázána naproti přes chodbu na porodní sál. Tam se nakonec v poměrně silných kontrakcích vypravila, pochopitelně kolem mini návštěvní místnosti plné rodiček, otců a návštěv, aby zazvonila a dočkala se velmi rezervovaného přijetí a posléze opět nekonečného monitoru..Jaké bylo překvapení všech zúčastněných, když se ukázalo, že je otevřená a bude co nevidět rodit. Následoval chaos a rychlý přesun na sál, kde za pár minut porodila. třešničkou na dortu pak byla epiziotomie + rozsáhlé poranění a naásledné šití v anestezii, ačkoli dítě mělo jen něco málo přes 3.000g a II. doba probíhala ukázkově.
Jako zdravotníka mě "fascinuje" především absolutní absence kontrol rodičky po indukci, umístění na normální pokoj s nemožností zajistit minimální soukromí a neochota až ignorance personálu.
Když jsem jí byla druhý den navštívit, logika organizace návštěv mě dorazila. Vstup na oddělení je zakázán, matky s čerstvými novorozeňaty a návštěvami se tísní v malé místnosti, která je vlastně rozšířením průchozí chodby.
Z hlediska přenosu infekce je opravdu "dobrý nápad" zakázat návštěvy na pokoji,protože takhle na vaše pár dní staré dítě může daleko efektivněji "chrchlat" mikroby až 18 naprosto cizích lidí - přesně tolik jsem jich na tom malém prostoru napočítala.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.