Chci vam doporucit porodnici na Melniku, pred par dny jsem tu porodila sve druhe ditko a musim rict, ze i kdyz poprve jsem byla celkem spokojena, tentokrat je to jeste mnohem lepsi! Porodnice prosla rekonstrukci a trosku se tu zmenilo obsazeni novorozeneckeho oddeleni. Na poradny a monitory neni problem se domluvit dle vasich casovych moznosti, zadne dlouhe cekani a casto lze domluvit i s doktorem, ktery je vam sympaticky, zda by vas "prevzal do pece" a chodila jste jen k nemu. Pri porodu se zde bere vazne porodni plan, je mozno diskutovat o vetsine veci, ktere neohrozuji maminku nebo miminko. Na samotny porod mate k dispozici novy, luxusni porodni box se sprchou a WC, PA chodi kontrolovat a ptat se, zda neco nepotrebujete. Nikdo vas do niceho nenuti, pri monitorovani si vyberete pozici, ktera je vam prijemna. Po porodu vedle vas zkontroluji miminko a tady nastava jediny zadrhel, miminko vam daji, ale pak odnesou na nejakou dobu pryc, ale myslim, ze to lze domluvit i jinak, u nas to bylo opodstatnene, tudiz jsem se nebranila (ale predtim mi ji dali a nechali prilozit). Po dvou hodinach na sale vas PA doprovodi do sprchy a pak na pokoj, kam vam uz daji miminko na stalo (mne uz ho sem po dvou hodinach dali, i kdyz podminecne, ze ho prijdou za nejakou domu zmerit, vysli mi vstric). Zadne dokrmovani, nuceni vazeni a psani vseho, chteji to, ale nevyzaduji. Stejne kdyz jsem projevila prani jit s mimcem na strihani pupiku a brani krve, tak nebyl problem privezt vse na pokoj, kde to pan doktor udelal vse u mne, aby mi malou nebrali, urcite to neni standartni postup, maminky bezne nic nereknou a ditko daji, ale opravdu to nebyl problem, ani na mne nikdo spatne nekoukal. Odmitani koupani z duvodu starsi dcery atopika take nebylo problemem. Na cokoliv jsem se zeptala, dostala jsem odpoved a vysvetleni. Celkove mam z pece, porodu i oddeleni sestinedeli a novorozeneckeho velmi dobry pocit, snazi se mamince vyjit vstric i v pripade, ze to narusuje zabehnute postupy a nikdo neda najevo, ze byste ho nejak obtezovala. Opravdu tuto porodnici moc doporucuji. A jeste pridam odkaz na fotogalerii porodnice po rekonstrukci, ta taky stala za to
http://www.nspmelnik.cz/foto/fotogal.php?folder=gyn