Sylvo, je jasný, že kdyby mi někdo ve dvaceti stopnul život a řekl: Tak, teď máš možnost volby, buď budeš normální a nebo pedofil, tak bych asi volil první možnost. Pokud by existovala nějaká pilulka, která by dokázala pedofila změnit na "normálního" a přitom by teoreticky neměla žádné vedlejší účinky, tak bych si takovou pilulku nejspíš nevzal. Maximálně kdyby existovala nějaká pilulka, která by dokázala orientaci změnit dočasně, to bych si možná chtěl vyzkoušet, zase samozřejmě jen v případě, kdy by taková pilulka neměla žádné vedlejší účinky (což je nereálné).
Jenom pedofil, který není se svou orientací smířený, bude chtít tu orientaci změnit a byl by nejradši, kdyby žádná pedofilie nebyla. Ale ona tu je a zřejmě má nějaký evoluční smysl, jinak by ji příroda ze svého genofondu eliminovala. To už je otázka pro filozofy, odborníky... já si třeba myslím, že pedofilie je do určité malé míry přítomná v každém člověku (viz ty výzkumy Kurta Freunda... ), má třeba co dočinění s tím, že obecně jsou lidé citlivější k dětem (spíš je rozruší, když se ztratí 9tiletá Anička Janatková, než 35tiletá Ludmila Nováková), myslím si, že bude mít i co dočinění s mateřským pudem, vůbec obecně s láskou k dětem... i neerotickou. A jen u některých lidí se projevila v tak silné míře, že prostoupila celou jejich osobnost včetně sexuality... jen tito jsou ti tzv. pedofilové. Je to takové moje "komplexní kaszovské pojetí pedofilie". Někdo jiný zas bude tvrdit, co to plácám za blbosti...
"nikdy nebudeš "normálně" sexuálně žít, nebo ublížíš nějakému dítěti."
Já moc dobře vím, že v kultuře, ve které žiju, nemůžu s dítětem sexuálně žít. Jsem s tím seznámený, smířený, dokonce to považuji sám za dobré a prospěšné a souhlasím s tím, tedy morální normy kultury, ve které žiju, jsem si nejen osvojil ale dokonce zvnitřnil.
Na druhou stranu - masturbace je taky určitá forma sexuálního života, které si ale můžu legálně užívat plnými doušky. Není to sice úplně to "pravé ořechové", ale rozhodně mi to ke spokojenosti stačí.
Předchozí