Kudla2: "pokud to u Tebe funguje tak, že se zamiluješ do konkrétní osoby, i když v dětském věku, bylo by pro Tebe řešením si "počkat" až dotyčná už nebude "pod zákonem" a vyznat jí lásku až pak?"
Tady se vůbec nejedná o to, jestli jsou pod zákonem nebo ne. Lásku můžu vyznat bez ohledu na věk. Zásadní problém je v tom, že jakmile se dítě dostává do puberty, začíná mít jiné zájmy, poznává jiné kamarády (třeba na SŠ), prožívá první lásky, líbí se mu vrstevníci a ne výrazně starší muži, než je ono samo. Takto to většinou funguje - dřív dítě zájem mělo, s tím oblíbeným dospělým kamarádilo někdy i dost intenzivně, ale prostě v pubertě ten dětský zájem o nějaký bližší kamarádský vztah ztratí, prožívá svoje vztahy k vrstevníkům.. a pedofilovi, který se do něj kdysi zamiloval, nezbývá nic jiného, než se stáhnout do pozadí... a případně čekat na nepravděpodobnou chvíli, kdy by třeba mohl zkusit svůj zájem o vztah obnovit. Nemůžu přece z ničeho nic přijít za 22letou Markétkou a vyznat jí lásku, kterou jsem k ní prožíval a z ničeho nic jí nabídnout všechno... Vztah by, stejně jako u jiných, musel pak vznikat znovu a postupně na partnerské bázi... Tohle se nedá vyprovokovat. Znám mnoho zamilovaných pedofilů, ale slyšel jsem jen o jednom případu, kdy se pedofil zamiloval do dítěte a žili pak spolu i v dospělosti. To je opravdu velmi vzácné, přece jen pro dítě je přirozenější, když se zamilovává do vrstevníků, než do 2x starších mužů, než je ono samo. A to se ještě můžu utěšovat, i jako katolík a heterosexuální pedofil, že mám na vztah s milovanou osobou alespoň nějakou reálnou naději, než třeba homosexuální pedofil. I ti ale jsou a žijí a dokážou žít i spokojeně.
"Tohle je pro mne novinka, ač je to v podstatě logické: domnívala jsem se, že jakmile dítě dospěje, přestane pedofila zajímat, kdežto podle toho, co píšeš, by to vypadalo spíš na to, že stejně jako heterosexuál se sice zamiluje do mladé dívky, ale zůstane s ní (a miluje ji) i když už je to stará babička."
S Klárkou jsem měl hodně blízký vztah. Kdyby dnes, kdy je jí 20, přišla a chtěla nějakou pomoc, byla třeba v nějaké tíživé situaci, tak určitě se jí budu snažit pomoct. Má teď jiné zájmy, ale třeba před rokem jsem měl nějaké volné lístky do divadla a neměl jsem s kým jít - první, kdo mě napadl a koho jsem se zeptal, jestli by se mnou chtěla jít, byla Klárka, a ona ještě ten den souhlasila, že se mnou půjde. Takže nějaké kamarádství přetrvalo, ale z její strany nikdy nebyl zájem o nějaký bližší vztah. Nyní k úvaze: Teoreticky, myslím si, kdyby se dítě zamilovalo do pedofila, opětovalo lásku, chtělo s ním prožít zbytek života, určitě by to tak fungovalo, protože to tak funguje i u heterosexuálů. Problém je v tom, že děti se do dospělých většinou nezamilovávají, a když už, tak určitě ne dospěláckou partnerskou láskou, která je pro ten trvalý vztah do budoucna podmínkou. Když je láska z jedné strany stále nenaplněná a dlouhou dobu (než dítě dospěje, to pár let trvá, i 10 let i více let) , za nějaký čas zamilovanost sama poleví a pedofila uchvátí jiné dítě, které zrovna stojí o jeho pozornost... potom to vypadá, že když děti stárnou, tak je opouštíme a vybíráme si stále nové, mladší. Jenže to je jenom přirozený vývoj věci, já nemůžu ovlivnit, aby se do mě Markétka nebo Klárka nebo Alžběta taky zamilovala. Kdyby se to stalo a měl jsem s ní už teď hodně blízký partnerský vztah, tak věřím, že bych neměl důvod se zamilovávat do nějaké další a kteroukoliv z nich pouštět k vodě... jak se říká. Ale jak vidno, není to pouštění k vodě, Klárka je mi stále hodně blízka a říkám, kdyby měla nějaký těžký životní problém, kdykoliv by u mě našla zázemí.
Předchozí