Na "Obilňáku" se nám moc líbilo. Porodní sálek příjemný, porodní asistenka Jana Bilíčková naprosto perfektní. Rodit se dá nejenom na zádech nebo v sedě, ale taky na boku (nevěřila bych, že to jde, ale vyhovovalo mně to) nebo vkleče. Myslím, že kdybych chtěla zkusit něco jiného, taky by mě nechali. Zarazilo mě ale to, že říkali, že všem maminkám protrhávají vodu a dávají oxytocin - proč? Přece pokud je všechno v pořádku, musí to jít samo. Trošku nevýhoda je, že když miminko odnesou z porodního sálu, nějakou dobu pak trvá, něž vám ho vrátí (v mém případě asi 3 hodiny), v Bohunicích vám ho (prý) vůbec neseberou. Na šestinedělí jsem nebyla, měla jsem nadstandardní pokoj jinde a tam na mě byli děsně hodní a moc ochotní, na poporodním je to ale prý horší (ani ne tak s ochotou sestřiček jako s návštěvami - od dvou do čtyř a konec, návštěvy nesmí na pokoj a děti nesmí z pokoje, některé pokoje jsou tam i po čtyřech (4 řvoucí miminka v noci, to musí být prima), záchod a sprcha na chodbě). Každopádně moje osobní zážitky jsou spíše dobré.
Předchozí