Rodila jsem na Vinohradech před 3 měsíci císařským řezem pro KP. Původně jsem byla rozhodnutá rodit normální cestou, ale když jsem přijela do porodnice s prasklou vodou, vyšel mi větší porodní odhad a bylo riziko, že se tam malé skřípne hlava:(Tak jsem do toho nešla.
přeporodní péče: v poradně je to celkem fajn, sice se čeká, ale tomu se asi člověk v Praze nevyhne nikde. Doktoři i asistentky milí a ochotní. Soukromí teda veškeré žádné, ale taky to jde zvládnout.
porod: tady by mi asi vadilo, že skoro nikam s vámi tatínek nemůže. Na přípravnu vzhledem k tomu, že je tam více maminek, tak tam tatínkové nesmějí. Pak už záleží jak se porod vyvíjí a kolik je najednou rodiček. Při císařském řezu otec nemůže být ani při spinální narkóze, ale to jako zdravotník chápu. Lékaři i ostatní personál na sále naprosto skvělí. Vždy jsem věděla co se bude dít a proč, ptali se na můj názor. Jizvu mám nádhernou a celé hojení proběhlo dobře.
poporodní péče: Na JIP dokonalá péče. O nic jsem se nemusela prosit, byla jsem maximálně spokojená. Malou mi nosili i na návštěvy, přikládali ikdyž bez větších úspěchů, ale měla jsem ji třeba i hodinu v kuse.
odd.šestinedělí: teda nic moc. Nejvíc mi vadí, že mi nepomohli s kojením. Prosila jsem, ať se na mě někdo podívá jak kojím a bylo mi řečeno, že dítě přibírá, takže asi kojím správně a jestli mám problém, tak ať si vezmu kloboučky. Pediatr sice radil, ale jen teoreticky a za celou dobu mě nikdo kojit neviděl.
Takže závěrem do FNKV bych znovu rodit šla, ale pak co nejdřív domů:)