No tak kili, celý rozsudek NSS jsem prostudovala nejen já, ale i ten co psal zprávu na stránkách NSS ( může být chápána jako vysvětlení pro méně chápavé).
-Zákon č.258/2000 Sb.znají i soudci, nejen já
- shrnu to: když nebude existovat povinnost,( tj. v zákoně- viz. zákon Listina) byla a bude v našem demok. státě vždy protiprávní sankce.
- snažím se aby někdy má argumentace pobavila, vysvětlila jsem jak snadno nedemokraticky by šlo prosadit očkování proti moru,(je to usměvné?) někomu ale může podobně vadit nyní "povinný" záškrt ...
Kili:"... důvodem k přesvědčování těch, kteří nejsou v dané věci rozhodnuti. Mně se to jeví jako házení klacků pod nohy těm, kteří chtějí dobrovolné očkování".
Kili očkování je dobrovolné. Mne děsí, když je z diskuzí na internetu vidět, že lidé vlastně nejsou informováni ( o imunitě po očkování apod.). To je dost krátkozraké. Zatajování informací. Neznám osobně nikoho, o kom bych věděla že má následky po očkování ( horší je - lékaři tvrdí že nejsou). V zahraničí se nic netají, před očkováním musí rodič dostat pravdivé inf. A pak očkuje 90% většina, jako jí většina některé "závadné" potraviny, apod. Nic není ideální.
Já když pak z internetu čtu příběhy těch co měli následky po očkování, vidím:
1.rodič se měl dobrovolně rozhodnout
2.kdyby lékař k očkování nepřistupoval "je to povinné" a neočkoval rutinně, některým tragédiím se dalo předejít- třeba by nenaočkoval děti, které vůbec očkovat neměl
Předchozí