Ahoj,
rodila jsem v Krči na začátku února 2011. Nyní, když jsem chtěla napsat na net své zkušenosti a zadala odkaz porodnice Krč, vyjel mi odkaz na baby-cafe forum, kde nějaká maminka sdělovala, že v Krči rodila v roce 2008 a že je běžné, že u porodu dávají farmaka, zejména DOLSIN. Mohu tuto informaci potvrdit. Je to tím, že tam mají zřejmě rádi "rychlé" porody a pokud člověk nerodí jak podle příručky (za hodinu o jeden cm), nazývají to nepokračující porod a jde se na urychlování všemi možnými prostředky (No-Spa+Thiamin, DOLSIN, infu.s Oxyt., píchnutí vody atd.)!!! Když jsem se ptala maminek na šestinedělí, Dolsin dostaly 4 z 5 (ta jedna ho nedostala, protože její porod trval půl hodiny včetně jízdy výtahem). Není pravda, že se po Dolsinu člověk cítí jako po panáku, jak tvrdí - tak možná po lahvi vodky! Šílené! Kontrakce se zeslabí, ale citlivost vůči nim se kvůli droze zvýší!! Navíc není pravda, že nemůže Dolsin ovlivnit dítě - to může mít dechovou depresi a i u rodičky může vyvolat až astmatický záchvat :-(
Jinak šestinedělí se dá přežít, jídlo nic moc jako všude, ale sestry a doktorky ok. Je dobré dát si pozor na mytí dětí, tvrdí, že nemyjí, ale Johnson a Johnson je všudypřítomný. Nemají rádi dudlíky a učí matky kojit vleže. Pokud člověk komunikuje, jsou ochotni vyjít vstříc - běžně dávají dítě k matce až po 6hodinách (aby si odpočinula), ale když se ozvete, vydají ho i dříve. Vložky jsou k dispozici i pleny na dítě na 3 dny (pokud se na to člověk cítí, pustí ho i po kratší době než je oněch 72 hodin, které vyžadují).
Jinak ještě porodním plánem se zkoušeli řídit, ale byla to spíše fraška - nechtěla jsem, aby cokoli dělali s malým a stejně ho píchli, prý byl moc velký, tak jestli nemá cukrovku a vůbec se mě na to nezeptali :-(
Prostě je nutné se řídit pravidlem, že se musíte ozvat a odmítnout VŠE, co se vám nebude líbit, stát si za tím, co chcete (takřka všechno se tam podepisuje, že člověk viděl koupání dítěte, že slyšel přednášku o péči o dítě, že to a onohle - za celý pobyt asi 10 podpisů).
ALE: mohu srovnávat s Apolinářem (2008) a třeba porodní sál byl uzavřený (oproti Apol. odděleným kójím) a na sále č. 1 je i sprcha, takže člověk nemusel chodit přes celé oddělení. Přístup k otcům je dobrý a mají tam i jisté zázemí (toaletu a kde se posadit - za 700 Kč
Doktorka byla velmi příjemná, fantasticky povzbuzovala a porodní asistentka byla taky prima. Bohužel nemohu říct jméno, protože, jak je dnes zvykem, v propouštěcí zprávě je napsáno "porod vedl: lékař" (to jsem měla i od Apol.), jako kdyby jinak běžně rodil třeba zámečník ;-)
Držím všem palce a kdo vybojuje porod bez Dolsinu, tomu 3x sláva!!!