Zdravím, zaujala mě tato bouřlivá diskuze. Je škoda, že je článek pokládán za agresivní, mám pocit, že je psán spíše s nadsázkou. Sama používám látkovky (už u druhého dítěte) a žádný problém v tom nevidím. Časově to opravdu není náročné, finančně (zlášť u druhého dítěte) je rozdíl značný. Je samozřejmě věcí každého, co preferuje, papírovky také používám, ale vycházelo to tak 1 balení od velikosti - tj. 1 balení mini, 1 bal. midi atd. - k lékaři, na výlety apod. Na látkovkách u syna jsme vydrželi do 2 let, pak už jejich kapacita nebyla dostačující (ani přes látkování se moc brzy na nočník nenaučil
). Dceři jsou 2 měsíce a skutečně nyní přebaluji tak 10x denně (a někdy ani nestačím zabalit a už měním plenu
). Vlastně ani nemám přehled, na kolik by mě papírovky vyšly. Každopádně je dobře, že je o toto téma je takový zájem a mluví se o něm a diskutuje se. Z okolí znám maminky, které látkovky používají u druhého dítěte, protože u prvního o této alternativě nevěděly. Hodně štěstí všem látkařkám i papírovkám